samsung galaxy s10 update augustus 2019

Augustus update beschikbaar voor Samsung Galaxy S10 in Nederland

In Nederland staat nu de Samsung Galaxy S10 update van augustus klaar. Behalve de nieuwste beveiligingspatch zijn er geen nieuwe features of opvallende veranderingen.

samsung galaxy s10 update augustus 2019

Galaxy S10 update augustus 2019

De afgelopen maanden kreeg de Galaxy S10 de nieuwste patches altijd vrij laat in de maand. Dit keer is het anders, en is het toestel de eerste die de patch van augustus ontvangt. Firmwareversies G973FXXS3ASH1, G975FXXS3ASH1, en G970FXXS3ASH1 rollen uit voor respectievelijk de Galaxy S10, S10 Plus en S10e.

De changelist is kort en bondig, en vermeldt alleen dat de beveiliging van het apparaat verbeterd wordt. En inderdaad, de 113MB grote update bevat alleen de security patch van augustus. Daarin zitten 31 verbeteringen voor het Android  besturingssysteem die Google deze maand aanbiedt. Samsung voegt voor haar eigen software – apps en One UI – nog 17 verbeteringen toe. Deze fixen onder meer een kwetsbaarheid in de WPA3-standaard, en in de drivers voor de GPU van de toestellen. Bovendien worden bugs in de Galerij en Veilige Map geplet.

Natuurlijk zijn er ook nog de gebruikelijke optimalisaties, stabiliteitsverbeteringen en bugreparaties. Echter, zoals altijd wordt niet precies aangegeven waarom het hier gaat. Zijn er bugs die op jouw toestel gefixt zijn? Dingen verbeterd? Of juist niet? Laat het ons hieronder weten!

samsung galaxy s10 update augustus 2019 changelog g973xxs3ash1

Beschikbaarheid

De nieuwe update voor de verschillende Galaxy S10 modellen rolt momenteel in een groot aantal landen – en Nederland – uit. Voor de unbranded Galaxy S10 en S10 Plus staat hij nu al klaar – voor de S10e verwachten we ‘m ieder moment. Ook al je een branded toestelversie hebt van T-Mobile of Vodafone moet je nog wat geduld opbrengen, net zoals gebruik(st)ers met een Belgisch model. Daarop is de update op het moment van schrijven nog niet beschikbaar.

De melding dat je een update kunt downloaden verschijnt vanzelf in beeld, zodra hij voor jouw Galaxy S10/S10 Plus/S10e klaar staat. Je kunt altijd zelf checken of dit het geval is: ga via de Instellingen naar Software-update en tik daar op Downloaden en installeren.

Heb jij de nieuwe update op jouw Galaxy S10 geïnstalleerd? Merk jij er verder iets van?

(Dank aan iedereen die het meldde!)

Het bericht Augustus update beschikbaar voor Samsung Galaxy S10 in Nederland verscheen eerst op Galaxy Club – dé onafhankelijke Samsung experts.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *